Historia naszej firmy rozpoczyna się w 2000 roku. Powstaje wówczas firma o nazwie Przetwórnia-Owocowo-Warzywno-Mięsna „Rafiński” s.c.

Przez pierwsze lata funkcjonowania, firma zajmowała się produkcją oraz dystrybucją gotowych do spożycia surówek oraz zestawów warzywnych produkowanych ze świeżych produktów.

W roku 2009 zostaliśmy zatwierdzonym dostawcą produktów owocowo-warzywnych w programie unijnym „Owoce w Szkole”. Za naszym pośrednictwem warzywa, owoce oraz soki trafiały do uczniów klas I-III wielu szkół podstawowych w województwie kujawsko-pomorskim oraz wielkopolskim.

Dwa lata później firma rozpoczęła dystrybucję produktów mlecznych do szkół podstawowych w ramach bliźniaczego programu unijnego „Szklanka mleka”.

Przez lata rozwijaliśmy naszą firmę, zwiększając obszar działania, a co za tym idzie wielkości produkcyjne. Od roku 2016 nasze produkty dostarczane były również do uczniów szkół podstawowych z województwa zachodniopomorskiego.

W chwili obecnej zajmujemy się produkcją półproduktów z warzyw dla zakładów gastronomicznych i przetwórczych.

Produkcja odbywa się od lat na bazie standardów sanitarno-higienicznych wynikających z programu HACCP (Analiza Zagrożeń w Krytycznych Punktach Kontroli), który został wprowadzony i sprawnie funkcjonuje. Jest to gwarancja tego, że konsument dostaje produkt całkowicie pewny i sprawdzony.

Naszymi dostawcami są głównie polscy producenci warzyw i owoców,
z którymi firma współpracuje już od wielu lat.

Poza sezonem prowadzimy zakupy surowców również w krajach UE. W celu zapewnienia naszym Klientom najwyższej jakości produktów wszyscy producenci, z którymi współpracujemy posiadają certyfikaty Global G.A.P.

Na rynku przetwórczym wyróżnia nas bogaty park maszynowy i związane z tym szerokie możliwości produkcyjne. Jesteśmy otwarci na współpracę w zakresie kreowania produktów na miarę każdego klienta.

Naszym celem jest zapewnienie Państwu wysokiej jakości produktów.

Zachęcamy do korzystania z naszej oferty.